Det er nemt at komme i gang med Microsoft 365 – det er langt sværere at få det fulde udbytte af den omfattende løsning fra Microsoft. Ikke mindst fordi I helt sikkert også skal have adgang til alle de mange data jeres virksomhed har opbygget gennem årene.

For at få det fulde udbytte af dit Microsoft 365 abonnement, skal du have dine data med sig op i skyen. Migrering af data er derfor vigtigt, hvad enten du ønsker en ren cloudløsning eller en hybridløsning, hvor I benytter tjenester på jeres egne servere i samspil med Microsoft 365.

Mansoft tilbyder bistand og rådgivning til denne opgave.

Exchange Server til Exchange Online

Migrering af postkasser, distributionslister og kontaktpersoner fra Exchange Server til Exchange Online er ofte en kompliceret proces, som kræver detaljeret planlægning og kommunikation til brugerne. Det er ofte også en langstrakt proces, da der kan være tale om store datamængder, som skal migreres.

Exchange Server kan sameksistere med Exchange Online i en hybridkonfiguration. Derved kan man selv styre, hvor ens postkasser skal være placeret.

Mansoft kan forestå hele migreringen, eller bistå virksomheden med selve migreringen.

Migrering af filer

Man kan med fordel migrere filer fra filserverne til OneDrive for Business, SharePoint Online og/eller Teams. Hvor filerne skal placeres, og hvordan administration af adgange til filerne skal håndteres, vil afgøre, hvad der er den bedste placering.

OneDrive for Business er en oplagt placering for brugernes personlige netværksdrev.

Filer, som deles i afdelinger og på tværs af organisationen, kan placeres i både SharePoint Online og Teams. Med OneDrive for Business klienten, kan brugerne få adgang til filerne i SharePoint Online og Teams via Stifinder i Windows eller Finder i macOS.

Der er flere måder en migrering af filer, kan foregå på. Valget af løsning vil være ud fra behov og krav, man har som virksomhed.

SharePoint Server til SharePoint Online

Da en del webparts ikke er tilgængelige i SharePoint Online, vil der ofte være nødvendigt at foretage en grundig analyse af, hvordan en migrering fra SharePoint Server til SharePoint Online skal udføres.

OneNote

Notesbøger i OneNote, som er gemt på SharePoint Server, kan migreres til SharePoint Online.

Personlige notesbøger, som f.eks. kan være gemt på brugerens personlige netværksdrev, kan migreres til brugerens personlige OneDrive for Business.

Skype for Business Server

Brugerne vil ofte gerne have deres kontakter og kontaktgrupper med sig, når de skifter fra Skype for Business Server til Teams.